Παιδότροπος

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

...παίζω & μαθαίνω!

Βάλτε τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στα πάρτι σας επιμορφώνοντάς τα μέσα από ομαδικά παιχνίδια { χωρίς ανταγωνιστικό χαρακτήρα }, διαλέγοντας από την παρακάτω λίστα, ανάλογα την ηλικία των μικρών σας προσκεκλημένων. 

 

#1 “Σπάσε το μπαλόνι”

Κάθε παίχτης έχει δεμένο με μια κορδέλα στον αστράγαλό του ένα μπαλόνι. Καθώς ξεκινά η μουσική τα παιδιά πρέπει να προσπαθήσουν να σπάσουν με τα πόδια τους τα μπαλόνια των αντιπάλων τους. Οι παίχτες που τους σπάει το μπαλόνι πρέπει να βγουν από το παιχνίδι. Ποιός παίχτης θα μείνει τελευταίος;

#2 “Πιάσε την ουρά”

Κάθε παίχτης έχει δεμένο από το παντελόνι ή τη φούστα που φοράει ένα κομμάτι σχοινί ή μια κορδέλα, έτσι που να μοιάζει με ουρά. Καθώς ξεκινά η μουσική τα παιδιά πρέπει να προσπαθήσουν να κλέψουν ο ένας από τον άλλο την ουρά του. Ποιός παίχτης θα πιάσει τις περισσότερες ουρές στο τέλος του παιχνιδιού;

#3 “Τράβα το σχοινί”

Γνωστό σε όλους παιχνίδι... Χωριζόμαστε σε δύο ομάδες και θα χρειαστούμε ένα σχοινί με κόμπους για να τραβάμε και ένα σχοινί στο έδαφος σαν όριο. Όποια ομάδα πατήσει το σχοινί, χάνει. Σ’ αυτό το παιχνίδι μπορούν να συμμετάσχουν και οι γονείς!

#4 “Παπουτσοσαλάτα”

Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες. Κάθε ομάδα βγάζει τα παπούτσια της και τα κάνει ένα βουνό. Με το 1-2-3 ξεκινάνε να τα φοράνε. Ποιάς ομάδας οι παίχτες θα φορέσουν πρώτοι τα παπούτσια τους;

#5 “Οι μούμιες”

Συμμετέχουν δύο ομάδες από τις οποίες η κάθε μία επιλέγει ένα μέλος για να το κάνουν μούμια. Πως; Τυλίγοντάς το μ’ ένα χαρτί υγείας! Το παιχνίδι τελειώνει όταν εξαντληθούν τα ρολά υγείας ή όταν τελειώσει το τραγούδι.

#6 “Μουσικά στεφάνια”

Στήνονται κυκλικά στεφάνια τόσα ώστε να είναι ένα λιγότερο από τον αριθμό των παιδιών. Η μουσική ξεκινά και τα παιδιά τρέχουν γύρω τους. Όταν σταματήσει η μουσική πρέπει να μπουν μέσα στα στεφάνια. Εκτός από ένα! 

#7 “Αυγομαχίες”

Χωρίζουμε τα παιδιά σε δύο ομάδες. Κάθε ομάδα έχει ένα κουταλάκι και ένα μπαλάκι. Ο κάθε παίχτης κάνει μια διαδρομή με το μπαλάκι στο κουτάλι και το κουτάλι στο στόμα ή στο χέρι και ξαναγυρίζει για να συνεχίσει ο επόμενος παίχτης της ομάδας του. Αν τους πέσει το μπαλάκι, το παίρνουν και συνεχίζουν. Ποιά ομάδα θε τελειώσει πρώτη;

#8 “Βρες το ταίρι σου”

Τυπώνουμε δύο διαφορετικές φιγούρες της Disney (σε δύο αντίτυπα) και τις κολλάμε στην πλάτη του κάθε παίχτη. Η μουσική ξεκινά και οι παίχτες πρέπει να ψάξουν να βρουν το ταίρι τους. Μόλις τελειώσει η μουσική βρίσκουμε τα ζευγάρια νικητές.

#9 “Γηπεδάκι 5x5”

Μία ώρα ποδοσφαιρικού αγώνα ή αγώνα μπάσκετ.

#10 “Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού”

Δύο ομάδες προσπαθούν να βρουν τα κρυμμένα στοιχεία και να κατακτήσουν τον κρυμμένο θησαυρό με δοκιμασίες, γρίφους και αινίγματα, στη σκοτεινή αίθουσα με τη βοήθεια φακών.

#11 “Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική”

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ετοιμάσουν όμορφα και γευστικά πιάτα ή να δημιουργήσουν φτιάχνοντας γλυκά εδέσματα ή τούρτα όπου μπορούν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

#12 “Εικαστικά”

Τα παιδιά δημιουργούν όμορφες και ξεχωριστές κατασκευές με οποιοδήποτε θέμα επιλέξει ο πρωταγωνιστής του πάρτυ.

#13 “Κουκλοθέατρο”

Παιχνίδι – παράσταση όπου τα παιδιά μπορούν να παρακολυθούν σαν θεατές ή και ακόμα να δώσουν τα ίδια «φωνή & ψυχή» στις κούκλες μας.

#14 “Ζήσε το παραμύθι σου”

Με αφορμή ένα αγαπημένο παραμύθι, τα παιδιά ζωντανεύουν την ιστορία, τη ζωγραφίζουν και δραστηριοποιούνται με πολύ κέφι από τους παιδαγωγούς μας.

#15 “Μάντεψε τι…”

Κυκλικό παιχνίδι. Τοποθετούμε διάφορα αντικείμενα μέσα σε μια τσάντα. Ένα - ένα τα παιδάκια διαλέγουν 

ένα αντικείμενο τη φορά και με κλειστά μάτια προσπαθούν να βρουν τι είναι.

#16 “Αφήγηση παραμυθιού”

Η παιδαγωγός αφηγείται ένα από τα αγαπημένα μας παραμύθια ενώ συγχρόνως τα παιδιά συμμετέχουν ως ηθοποιοί.

#17 “Αγώνες ιππασίας”

Παιχνίδι δύο ομάδων. Ο κάθε παίχτης χοροπηδάει πάνω σε μια φουσκωτή μπάλα, προσπαθώντας να περάσει τα εμπόδια και να φτάσει στο τέρμα.

#18 “Ζάρι”

Κάθε πλευρά του ζαριού αντιστοιχεί και σε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Ρίχνουμε όλοι μαζί το μεγάλο μας ζάρι και το παιχνίδι ξεκινά!

#19­­ “Οικογενειακά μπερδέματα”

Μια δραστηριότητα που θα κερδίσει μικρούς & μεγάλους γιατί πολύ απλά συμμετέχουν όλοι σ’ αυτή! Μαμάδες, μπαμπάδες και παιδιά συγκεντρώνονται σε ένα χώρο, καλύπτουν τα μάτια τους ώστε να μην έχουν ορατότητα και... ανακατεύονται μεταξύ τους. Στη συνέχεια θα πρέπει, στα τυφλά, να ανακαλύψουν και να ενώσουν και πάλι την οικογένεια! Θα το ρισκάρετε;

 

#20 “Zumba”

H ειδική παιδαγωγός καθοδηγεί τα παιδάκια με απλά βήματα στους ρυθμούς της zumba. Μαζί δημιουργούν μια χορογραφία όπου μπορούν να παρουσιάσουν σε όλους τους γονείς και να εισπράξουν το πιο θερμό χειροκρότημα.

#21 “Αγώνες αντοχής Survivor”

Δύο ομάδες προσπαθούν να περάσουν τα εμπόδια που είναι τοποθετημένα στο χώρο (ανάμεσα από κώνους, μέσα από στεφάνια, πάνω και κάτω από τα εμπόδια) προσπαθώντας να τερματίσουν τη διαδρομή και να δώσουν τη σειρά στον επόμενο της ομάδας. Κερδίζει η ομάδα που θα τερματίσουν όλοι οι παίχτες.

#22 “Disco - Karaoke”

Μια διαφορετική πρόταση για πάρτι. Ο Παιδότροπος διαθέτει οργανωμένη με φώτα και ήχο παιδική disco με πολύ μουσική, χορό, τραγούδι με karaoke και διαγωνισμούς που θα εντυπωσιάσουν τους μικρούς μας φίλους.

#23 “Cinema”

Η σκοτεινή μας αίθουσα είναι έτοιμη να μεταφέρει τους μικρούς μας φίλους σε παραμυθένιους κόσμους, επιλέγοντας την αγαπημένη ταινία του εορτάζοντα.

#24 “Face Painting”

Πεταλούδες, λουλούδια, αγαπημένοι ήρωες του Disney και κάθε λογής ζωγραφικοί σχεδιασμοί για κάθε γούστο, με υποαλλεργικά χρώματα που αφαιρούνται πολύ εύκολα.

#25 “Σκιτσογράφος”

Μια μοναδική ιδέα που συνδυάζει διασκέδαση και take away χειροποίητο δώρο για κάθε καλεσμένο παιδί του πάρτι. Ο σκιτσογράφος μας ετοιμάζει σε real time τη φιγούρα του κάθε παιδιού σε χαρτί μεγέθους Α3, σε καμβά ή σε λευκά T-shirts.

#26 “Φωτογράφος”

Συνεργαζόμενος φωτογράφος αναλαμβάνει την κάλυψη όλου του πάρτι και σας παραδίσει το υλικό σε ψηφιακή μορφή (DVD σε θήκη).

#27 “Πινιάτα”

Ο πιο γλυκός τρόπος για να κλείσει ένα πάρτι! Η πινιάτα μας, χειροποίητη, με όποια φιγούρα επιλέξει ο εορταζόμενος και γεμάτη καραμέλες και γλυκίσματα κρέμεται και τα παιδιά προσπαθούν να τη σπάσουν με ένα μπαστούνι.

#28 “Μάγος”

Μαγικά κόλπα από επαγγελματία μάγο με πολλές εκπλήξεις που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους! Για ένα πραγματικά μαγικό πάρτι...

#29 “Escape room”

Tα παιδιά μέσα από ιστορίες και γρίφους προσπαθούν να βρουν τη λύση του μυστηρίου.

#30 “Πειράματα”

Παιδαγωγοί και παιδιά πειραματίζονται.

 

#31 “Beauté”

Διασκεδάζουμε τους μικρούς μας φίλους με μια περιποίηση που θα μας χαλαρώσει, θα μας διασκεδάσει και θα μας ομορφύνει.

#32 “Πλανητάριο”

Με το διαδραστικό μας πλανητάριο μαθαίνουμε για τους πλανήτες, κοιτάμε τους διάττοντες αστέρες και δημιουργούμε κατασκευές με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

#33 “Kλόουν”

Κλόουν για τους μικρούς μας φίλους με ομαδικά παιχνίδια, μαγικά & ταχυδακτυλουργικά κόλπα, μπαλονοκατασκευές, άφθονη μουσική, χορό, ασταμάτητα γέλια και αθλοπαιδείες.

#34 “Grace Fun Club Entertainment”

Θέλεις την αγαπημένη σου πριγκήπισσα να πρωταγωνιστήσει στο πάρτι σου, σε μια ξεχωριστή για σένα ημέρα; Live τραγούδια, μουσικοχορευτικές δραστηριότητες, face painting κ.ά. πολλά που θα μείνουν αξέχαστα και θα ξετρελάνουν τη παρέα σου!

 

©2018 by Family Land ΙΚΕ